Házak. Dolgok. Emberek.

0.5-ös ceruzával a világ körül avagy Csikós Mihály utazóblogja

2015. jún 21.

Mi van a WC-ben Balin?

írta: Csikós Mihály
Mi van a WC-ben Balin?

baliwc.jpg

Amikor úgy döntöttem, hogy Bali képzőművészetéről, közelebbről a festészetéről szeretnék írni, egyből 3 festmény ugrott be. Ezek a képek tökéletesen szimbolizálják a modern bali ember viszonyát a művészettel. Nem is az a legjellemzőbb, hogy mit és hogyan festett a festő, hanem az, hogy hol akasztották ki őket a falra . Így néznek ki:

...

Tovább Szólj hozzá

utazás művészet festészet bali ubud délkelet-ázsia

2015. jún 12.

A Vodka Oroszul водка

írta: Csikós Mihály
A Vodka Oroszul водка

011oroszvodka3.jpg

Amikor először terveztem Zsukovkára, az ügyfelem meginvitált a szalonjába és drága francia cognacot és armagnacot kínált. Egy idő után zavartan megkérdeztem, vodkája van-e? Akkor ő is zavartan nézett kicsit és azt mondta: most nincs. Az alkoholtól már ellazulva kérdeztem, hogy most, hogy az oroszok életszínvonala emelkedik, már lenézik a vodkát? Kicsit szomorkásan mondta, hogy á dehogy, őszintén megmondja azért nincs, mert megitták. A vodka orosz megítélése tehát változatlan. Nézzük, hogy isszák.

...

Tovább Szólj hozzá

kultúra oroszország érdekesség moszkva szovjetunio kulináris

2015. jún 01.

Zsukovka

írta: Csikós Mihály
Zsukovka

zsukovka.jpg

Moszkva peremén található Zsukovka, Oroszország legmenőbb kerülete. A két falgyűrűvel külső és belső körre osztott luxusnegyedbe vendégként is nagyon nehéz bejutni. Itt van Putyin háza, valamint Gorbacsov és Tupoljev unokájáé és még jó pár hírességé. Ide is terveztem házakat, ezek 2000-2500 m2-esek. Ezzel az alapterülettel átlagosan egy 3-4 fős család rendelkezik, tehát apuka, anyuka és egy vagy két gyerek. Más világ.

...

Tovább Szólj hozzá

kaja érdekesség moszkva

süti beállítások módosítása