Házak. Dolgok. Emberek.

0.5-ös ceruzával a világ körül avagy Csikós Mihály utazóblogja

2015. ápr 30.

Bali: Élet-Halál

írta: Csikós Mihály
Bali: Élet-Halál

bali_elethalal.jpg

Bali különleges világa mindig megrázó és megdöbbentő. De amikor helyi barátaim mondták, hogy van egy hely, ahol a hegy lábánál csak úgy kirakják a családok halott szeretteiket egy erdőben és ott is hagyják őket sorsukra úgy ahogy vannak, az nagyon megdöbbentett. Amikor pár nappal később felajánlották, hogy meg tudják szervezni, hogy láthassam a különleges temetőt, igent mondtam.

...

Tovább Szólj hozzá

kultúra templom érdekesség kaland temető bali ubud délkelet-ázsia trunyan

2015. ápr 19.

A családi ház Balin

írta: Csikós Mihály
A családi ház Balin

bali_csaladihaz_f.jpg

Elég nyilvánvaló fogalmaink vannak a családi házról, mint egységről itt Európában. Ezt bátran húzhatjuk le a WC-n amikor megérkezünk egy otthonba Balin. Itt a "szobák" különálló építmények, amiknek nem szükségszerűen van négy fala. Vagyis legtöbbször nincs.

...

Tovább Szólj hozzá

kultúra vallás templom érdekesség építészet távol kelet bali délkelet-ázsia

2015. ápr 12.

A vietnámi feleség

írta: Csikós Mihály
A vietnámi feleség

vietnamifeleseg.jpg

Vietnám nagy része áthatolhatatlan dzsungel. 45 fok, 90 százalékos páratartalom és kígyó kígyó hátán. Állítólag itt az erdőben való tartózkodás élből életveszélyes. Elképzelni is hajmeresztő, hogy ez volt az a hely, ahol pár évtizede egy alig 18 éves amerikai fiatal váratlanul itt találhatta magát egy gépfegyverrel a vállán. Ki hinné, hogy a kígyók mellett még a mandulavágású szemek is veszélyesek lehetnek.

...

Tovább Szólj hozzá

érdekesség távol kelet házasság vietnám dalat moszkító

2015. ápr 07.

Angkor Wat békái

írta: Csikós Mihály
Angkor Wat békái

angko_beka.jpg

Kambodzsa, akárcsak a Távol-Kelet, varázslatos hely egy európai számára. A  bevezetőben  írtam, hogy az ember lassan kebelezte be a természetet, ahogy fejlődött a civilizáció. Kísérteties élmény volt látni, hogy a földanya bizonyos területeket, hasonló szenvtelenséggel visszavesz. Lassan, apránként, észrevétlenül gyűrűzik be az egykoron hatalmas civilizációs teljesítmények világába. Ez van Kambodzsában. Meg az utcán grillbéka, nyárson.

...

Tovább Szólj hozzá

sör kaja templom építészet béka távol kelet kambodzsa kulináris moszkító angkor wat

süti beállítások módosítása